Ny webb & film till Asketorps Ägg i fint samarbete med Tuana

Asketorp Ägg – Magnus med höna – Nyhetsbild Mindius

Under hösten har vi tagit fram ett nytt koncept till Magnus Bertilsson på Asketorps Gård för deras webb asketorp.se. Vi började med att identifiera vad som skulle vara kvar av det gamla innehållet, vad som saknades och vilka som var de vanligaste frågorna. Det visade sig att de flesta som ringer undrar “är gårdsbutiken öppen?” och de flesta som besöker gårdsbutiken undrar “kan vi få se några hönor?”. Roliga problem att lösa tyckte vi!

I konceptet la vi mycket fokus på att det skulle vara tydligt att gårdsbutiken fanns, vilket utbud de brukar ha, hur man hittar dit och framför allt – när det är öppet. Nästa problem var att visa hönorna. På grund av smittorisk kan man inte visa de faktiska hönorna för besökare. Vad är då näst bäst eller kanske bättre? Vi visar hela verksamheten från hönorna och äggets resa till butik på ett ärligt sätt och med rörligt material. Vem vill inte se glada hönor som kan gå runt, lägga sig och värpa eller flyga upp och sätta sig på en pinne?!

Designen har vi tagit inspiration från Asketorps förpackningar och fina illustrationer av hönor och ägg. Vi ville ge webben en varm och go känsla som hängde ihop med deras övriga grafiska material. Vi har förenklat innehållet och fyllt sidan med nya fina bilder och film och har lagt fokus på att få en bra upplevelse i både stora och små skärmar. Resultatet ser ni på asketorp.se

Foto & film signerat Tuana Fridén

Vi hade inte kunnat leverera en så bra helhet utan Tuana. Han fångade precis den känslan vi ville åt och levererade både fantastiska bilder och en fin och informativ film som visar Asketorp Ägg från sin bästa sida. Tack Tuana! Vi ser fram emot fler samarbeten!

Får ni inte nog av bra film?! Kolla in tuana.se