Case

Vi har valt ut några uppdrag som visar vad vi kan göra inom webb- och apputveckling. Är du nyfiken på fler detaljer? Hör av dig så berättar vi mer.

JAK – Den goda banken

När JAK Medlemsbank profilerade om sig fick vi uppdraget att utforma den nya webbplatsen. I projektet ansvarade vi för design, informationsstruktur och all utveckling. Framåt har vi fortsatt ansvar för förvaltning, vidareutveckling och drift. Uppgiften var att få hela webbplatsen att förmedla det nya budskapet “JAK – Den goda banken”. Vi ville även utmana den traditionella bankens format. Hur tycker du att vi lyckades?

Visa statistik och info på 40 skärmar på Julas Huvudkontor och Centrallager

Vi har tillsammans med Jula utvecklat ett system som hämtar data från deras affärssystem och visar det på över 40 skärmar på anläggningen i Skara. I systemet kan redaktörer anpassa olika slides som läggs ihop till ett bildspel. De olika bildspelen styrs sedan ut till specifika skärmar på rätt avdelning.

Några exempel på olika slides är – mest sålda artiklar i webb/varuhus, intern information eller pressmeddelande och populära kategorier. Systemet är utvecklat för att kunna användas med andra språk så att Jula ska kunna ta konceptet vidare till Norge, Polen och resten av världen.

Ny webbplattform med inbyggd eventhantering till Science Park Skövde

Under 2019 bytte Gothia Science Park namn till Science Park Skövde. I samband med detta fick vi uppdraget att utveckla en ny webbplattform för marknadsföring, nyheter och eventhantering. Verksamheten handlar om att få företag att etableras, utvecklas och växa. En viktig pusselbit i den strävan handlar om att få människor att mötas och trivas i en attraktiv miljö. För oss blev just det en grundpelare i den nya sajten. Som CMS används Wagtail med en underliggande teknikstack baserad på Google Cloud Platform, Docker, Python och Django samt ett antal stödsystem för övervakning och felhantering mm.

Webb till Forsbergs Mäklarbyrå som hämtar innehåll från deras affärssystem

För en oberoende fastighetsmäklare är det extra viktigt att förmedla en egen identitet, men samtidigt måste gränssnittet vara intuitivt och förutsägbart. Extra stort fokus landar på upplevelsen på mobil och läsplatta eftersom de flesta besökare landar in den vägen. För att utveckla snabbt och effektivt, men ändå med en stor grad av frihet, valde vi Django som ramverk. All information om objekten hämtas via ett API från affärssystemet Vitec. Även bilder hämtas från affärssystemet och bearbetas sedan av Django för att optimeras för användningen på webben.

SVAB vill förenkla för maskinföraren genom en ny app för iOS och Android

Med den här appen kan du koppla upp dig mot tiltrotatorns styrsystem i grävmaskiner som använder plattformen Quantum från SVAB. Appen ger dig som maskinförare tillgång till fjärrsupport, möjlighet att ändra inställningar, driftdata samt samt kartspårning av redskap och grävmaskin. Kommunikationen sker via Bluetooth till en styrenhet i maskinen och på redskapen finns rörelsesensorer som förser styrenheten med data. En stor fördel är att styrsystemet för tiltrotatorn därmed automatiskt kan anpassa maskinens egenskaper till det redskap som är påkopplat. Detta gör maskinföraren mer effektiv och bidrar till ökad säkerhet.

Mina sidor till Rapp Fastigheter för intresseanmälan till lägenhet

Rapp Fastigheter är en av Skövdes största fastighetsägare och hanterar stora mängder intresseanmälningar varje år. Mindius fick uppdraget att modernisera, förenkla och automatisera denna process. Resultatet innebär att de sökande nu själva kan registrera, uppdatera och förnya sina intresseanmälningar. De intresseanmälningar som inte förnyas rensas ut automatiskt av systemet i enlighet med GDPR. Handläggarna på Rapp Fastigheter har också fått ett förbättrat sökverktyg för att kunna göra snabba och korrekta urval bland de sökande. Tid och fokus kan nu läggas på kundservice istället för registervård. Webblösningen är baserad på Django och Wagtail.