Grafisk profil & webb med gåvoshop till BarnSamariten

BarnSamariten.jpg

I november lanserade vi BarnSamaritens nya webbplats. Mindius fick frågan om vi kunde ta fram en ny webbplats där kunden själv kunde köpa digitala gåvor och skapa ett gåvobevis med en egen hälsning.

Gåvoshopen har betalning via Swedbank Pay med betalningsmetoderna Swish eller kort. Efter betalning genereras en PDF som automatiskt skickas till givaren via e-post. Saknar man skrivare eller hellre vill få det hemskickat får administratörerna en notis om detta så att de kan skriva ut och skicka det till givaren per post.

Redesign av logotyp

BarnSamariten har varit väldigt stolta över sin logotyp och den har följt med dom länge och har hög igenkänning hos deras partners och givare. Vi hade ett stort arv att förvalta och förädla. Problemet med den gamla loggan var att texten låg inuti symbolen och blev svårläslig i mindre versioner vilket gjorde att loggan behövde vara ganska stor och begränsade sätten som den kunde användas på.

Vi har testat många varianter både långt ifrån och nära originalet. Resultatet slutade i en renodlad logga med ett nytt enklare typsnitt. Vi har också skapat en sekundär logotyp där vi brutit ut texten och lagt det bredvid symbolen. Den nya varianten funkar i små storlekar och passar bra i sidhuvudet på nya webbplatsen. Båda logotyperna finns också som helt enfärgade varianter i vitt och svart.

Webbdesign

När vi designade webben har vi jobbat med BarnSamaritens röda skala, från ljus rosa till mörk röd och kompletterat med gråa toner och en gul sekundär färg som bryter av. Under projektet har vi också tagit fram design för nya ikoner och design av gåvobevis för standard, jul och minnesgåva.

Sidan är byggd med Django/Wagtail och ligger i vår driftmiljö på Google Cloud Run. Resultatet är en snabb sida där det är enkelt att hitta information om BarnSamaritens arbete, bli månadsgivare, köpa gåvor i gåvoshoppen eller ge en enskild gåva. Förutom att göra det enklare för en besökare så är det också enklare för administratörerna att redigera innehåll och hantera gåvor.