Fler kommuner i appen Mitt Avfall Skaraborg och en sökfunktion på webben

Appen Mitt avfall Skaraborg lanserad

Avfall & Återvinning Skaraborg valde att utöka till fler kommuner så att större delen av deras kunder kan få tillgång till appen Mitt Avfall Skaraborg. Där kan kunderna lägga in sin adress, se hämtningsschemat, få påminnelse om sophämtning och se händelser i form av lyckade tömningar eller avvikelser som t.ex. blockerat kärl.

De nya kommunerna lanserades i januari 2023 och är Hjo, Karlsborg, Skara, Töreboda och Tibro. Dessa tillsammans med Falköping, Gullspång, Mariestad och Skövde som fanns sedan innan gör att vi idag har 9 st kommuner i appen.

I samband med releasen av fler kommuner gjorde vi även några andra uppdateringar och förbättringar. Något vi upptäckt att användare lätt missade var vilka kommuner som fanns med. Därför gjorde vi en tydlig lista på alla kommuner så att det syns direkt utan att man behöver söka på sin adress och inte få träff. Listan syns innan man lagt till sin första adress, innan man gör en ny sökning och om sökningen inte ger någon träff alls. Förhoppningsvis kan denna lilla ändring göra det mycket tydligare för användaren.

Webbsök

Avfall & Återvinning Skaraborg ville även presentera hämtningsschema för adresser på sin webb. På så sätt är det enkelt som kund att ta reda på när adressen har sophämtning utan att behöva kontakta kundtjänst, och det är samtidigt en bra plats att marknadsföra appen för dom som vi ha mer information om tömningar och påminnelser.

Efter att vi lanserat sökfunktionen kan vi se en tydlig ökning av antal användare i appen. Riktigt kul att fler hittar den och får hjälp att komma ihåg att ställa ut sina sopkärl!