Fyra nya webbplatser till PLS

Ibland växer företag ur sin kostym och behöver skaffa en ny. PLS Produkter AB i Skövde behövde fyra nya kostymer för att kunna ge sina olika verksamheter större frihet och tydligare marknadsföring.

Allt började med att vi fick uppdraget att utveckla en ny specialanpassad nätbutik med koppling till PLS affärssystem. Detta var i sig ett mycket omfattande uppdrag, men uppdraget växte ytterligare när det stod klart att vi behövde dela upp deras publika webb i fyra olika webbplatser. Allt för att få maximal utväxling för respektive verksamhet och målgrupp.

Under hösten har vi hjälpt PLS att identifiera behoven för målgrupperna och resultatet blev en uppdelning till två olika huvudverksamheter. Inom dessa finns flera inriktningar som bäst marknadsförs på totalt fyra olika webbplatser.

  • En rikstäckande svensk producent
    Som producerar eget städkem (pls.nu) samt erbjuder legotillverkning åt andra företag (plslego.nu).
  • En regional grossistverksamhet
    Som tillhandahåller ett stort sortiment av förbrukningsvaror med fokus på städ- och hygienprodukter (zerva.se) men också maskiner, service & utbildning (zervaservice.se).

Grunden för de publika webbplatserna lanserades i december 2014. En ny integrerad nätbutik kommer lanseras i slutet på mars 2015.