SVAB Joystickkonfigurator

SVAB - L8 joystickhandtag i motljus

Ett verktyg för rationell produktkonfiguration online

SVAB Hydraulik AB utvecklar innovativa system och komponenter för maskinstyrning som innebär effektiva, ergonomiska och säkra förarmiljöer med verklig körglädje.

SVAB är marknadsledande när det gäller styrsystem för tiltrotatorstyrning med över 40000 styrsystem i fält. Bolaget har även en mycket stark produktportfölj av både styrreglage och styrelektroniklösningar vid sidan av sina väl beprövade hydrauliklösningar. SVAB säljer komponenter och plattformslösningar till alla tiltrotatortillverkare och de flesta maskinhandlare.

Mindius har ansvarat för utvecklingen av användargränssnittet i ett nytt webbaserat system för att konfigurera joystickhandtaget L8. I systemet kan kundens egna konstruktörer enkelt skapa en L8-konfiguration online. Det kompletta underlaget skickas sedan som en offertförfrågan till säljavdelningen på SVAB vilket strömlinjeformar hela beställningsprocessen och förkortar tiden till leverans avsevärt.

Den stora utmaningen i uppdraget var att skapa ett användargränssnitt som hanterar alla de kombinationer av knappar och kontroller som erbjuds av SVAB. Dessutom måste beroenden och konflikter hanteras när det gäller positioneringen av dessa. Vi löste det genom att använda ett intuitivt gränssnitt baserat på drag & drop.

Systemet lanserades i samband med världens största maskinmässa, Bauma i München 11 april 2016 och mottogs mycket väl. Uppdraget utfördes i tätt samarbete med SVAB:s egna utvecklare som ansvarar för utvecklingen av systemets back-end.

SVAB L8 Grip Configurator

SVAB - Webbkonfigurator för L8 joystickhandtag

SVAB - Konfigurationsvy

SVAB - Placera komponenter