Polyteknik

Polyteknik - symbol

Polyuretan som klarar tuffa tag

Polyteknik är en av de större aktörerna i Sverige när det gäller beläggning och formgjutning med materialet polyuretan. Detaljer i polyuretan ger överlägsen slitstyrka och livslängd jämfört med de flesta andra traditionella material.

Mindius har utvecklat en grafisk profil, logotyp och ny webbplats åt Polyteknik i Töreboda. När vi kom in i bilden saknades en sammanhållen identitet för företaget. Kommunikationen behövde stärkas i både marknadsföring och sälj för att inte tappa fart i bolagets planerade tillväxt.

Som ett steg för att profilera sig och särskilja sina produkter från konkurrenternas används en röd infärgning vilket vi återanvänt i loggan. Tanken med loggan är att associera till den formgjutning som utgör majoriteten av all tillverkning. Loggan består av en grafiskt förenklad röd kub i formgjuten polyuretan med en solid kärna av metall. Ena hörnet är utskuret för att visa materialet som finns inuti.

Vi har även tagit fram ett kompletterande mönster. Polyuretan framställs i en kemisk process där fler komponenter blandas och härdas till slutprodukten. Mönstret är inspirerat av materialets polymera molekylstruktur och kemiska sammansättning. Tillsammans med bildspråket och rätt texter bidrar mönstret till att skapa en helhet i varumärket.

På webbplatsen jobbar vi med bilder från tuffa miljöer för att associera till materialets egenskaper när det gäller slitstyrka och livslängd. Via ett bildgalleri med referenser visar vi på bredden i tillverkningen samt ger konstruktörer inspiration på användningsområden.

WordPress används som plattform för webbplatsen och den driftas på våra specialanpassade webbservrar.

polyteknik.se

Polytekniks Logotyp

Polyteknik - Webb, startsida

Polyteknik - Några av de olika varianter som finns av logotypen

Polyteknik - Mönster