Med fokus på Skaraborg

Skaraborgs Akademi har funnits sedan i 1998 och har sedan dess bland annat utsett en hedersskaraborgare varje år. Priset går till personer som på något sätt har främjat Skaraborgska identiteten. I år är det 20-årsjubileum för akademin och den 15 november utses årets vinnare.

Vi på Mindius tyckte det passade väldigt bra att i samband med detta lansera en ny webbplats där vi även tagit fram en ny logotyp, värdig en akademi.

Oavsett om vi skapar en logotyp, en webbplats eller en app, så är det alltid viktigt med en god tanke bakom illustrationer och grafiska element. I detta fall arbetade vi tillsammans med Carl Henrik Ohlsson och Karl‑Erik Tysk på Akademin för att identifiera förutsättningar och värden att förmedla. Resultatet blev en logotyp med två olika element i form av en karta över Skaraborg och en krans som ofta används i akademiska sammanhang. Kartan valde vi att ha med Mullsjö och Habo, så som det var innan Skaraborg uppgick i Västra Götaland. Kransen är av blad och bär från trädet sötkörsbär som finns vilt växande över stora delar av Skaraborg. Genom att illustrera blad och bär osymmetrisk liknar det mer ett växande träd och ger mer liv till illustrationen.

Logotypen är skapad i ett antal olika varianter som passar i olika sammanhang och i olika format

Här finns loggan i ett antal olika mindre varianter

Webbplatsen hittar du på skaraborgsakademi.se

Om du vill veta mer om projektet så får du gärna höra av dig till Camilla Bergman så berättar hon mer. Mejla camilla.bergman@mindius.se eller ring 0500-27 20 55.