Sluta släng. Börja sajkla!

Sajkla - en digital plattform för cirkulära möbelflöden

Sajkla är det första externa bolag som Mindius varit med att starta. Under de senaste månaderna har det hänt så mycket positivt i Sajkla så vi kände att det var dags att uppdatera Mindius följare.

Sedan 2019 har vi jobbat med att utforma en hållbar affärsmodell för cirkulära möbelflöden. Vi riktar oss främst till de som inreder och förvaltar offentliga miljöer, dvs företag, kommuner och regioner etc.

Nyckeln för att skapa skalbara cirkulära möbelflöden är att digitalisera arbetet för alla inblandade. Vi kan idag erbjuda en digital plattform med tre grundpelare på plats i form av ett inventeringsverktyg, ett möbelbibliotek samt en bokningsfunktion. Målet är att skapa ett helt ekosystem av digitala flöden och tjänster så att det blir lika enkelt att återbruka som att köpa nytt.

Under 2021 skalar vi upp försäljningsarbetet mot kunder med stora möbelinnehav som t ex kommuner och regioner. Inredningsarkitekter är också en viktig målgrupp, och där märker vi ett ökat intresse att testa vår plattform i pilotprojekt.

De befintliga kunder vi har i plattformen är mycket bra ambassadörer för oss. Klimatfrågan är givetivs en stark drivkraft men vi märker också att synen på möblers värde i snabb takt är på väg att förändras. Det är vid denna "tipping point" som möbelbranschen och Sajkla befinner sig just nu. Vi hoppas att ni vill hänga med på vår resa framåt 😀

Har du en idé men inget team?

Vi på Mindius kan gå in med resurser, kompetens och delägarskap för att bygga en gemensam produkt. Hör av dig till Christer för att ta din idé vidare!

Mejla mig på christer.hedman@mindius.se eller ring 0706-83 35 33.