Ny webbtidning för barnmorskor

Nyhet Barnmorskan

I slutet av januari lanserades barnmorskan.se - en webbtidning som ägs och drivs av Svenska Barnmorskeförbundet. Sedan 1888 har Barnmorskeförbundet förmedlat nyheter via sin medlemstidning Jordemodern. Nu tar de nästa steg i att kunna publicera aktuell information på ett digitalt sätt som i sin tur kan leda till att når ut till fler. Jordemodern finns fortfarande kvar som medlemstidning och Barnmorskan blir därför ett nytt sätt att kommunicera.

Vi på Mindius står bakom designutformning, utveckling och drift. Webbplatsen är byggd med WordPress vilket passar bra eftersom det i grunden är ett bloggverktyg och hanterar artiklarna på ett smidigt sätt. Tillsammans med olika personer från Svenska Barnmorskeförbundet har vi skapat en användarvänlig och lättnavigerad webbsida där vikten ligger i att lyfta fram nyheter och händelser som berör barnmorskor i Sverige. Margareta Rehn är chefsredaktör för Jordemodern och berättar att hon är väldigt nöjd med resultatet.

Vad är det främsta syftet med er nya webb?
– Det övergripande syftet är att kommunicera och göra barnmorskor synliga. Vi ville komplettera vår gamla tidning Jordemodern, som kommer ut månadsvis, och göra en mer tidningsbetonad webbsajt där läsarna kan ta del av aktuella nyheter som berör och handlar om barnmorskor, viktig forskning och sexuell och reproduktiv hälsa och vård. Man kommer även kunna läsa intressanta reportage och porträttintervjuer och ta del av förbunds- och vårdpolitiska frågor.

Varför valde ni Mindius som leverantör till projektet?
– Anledningen till att vi valde Mindius var för att vi haft ett väldigt gott samarbete i ett tidigare projekt. Då handlade arbetet om att jobba fram en ny webbsida för Svenska Barnmorskeförbundet, så när vi fick idén om barnmorskan kändes Mindius som ett bra val.

Vilka reaktioner har ni fått på lanseringen?
– Vi har fått väldigt positiva reaktioner på den nya sajten! Vi har spridit mycket innehåll från webben på sociala medier, och därigenom har vi fått många delningar, positiva kommentarer och gilla-markeringar. Vi hoppas nu att alla ska hitta till Barnmorskan.

Du hittar sajten på www.barnmorskan.se