Ny webbkassa till jula.se

Jula webbkassa

Då Jula åter öppnade sin e-handel för kunderna i juni 2017 hade all deras distanshandel legat på is sedan 2011. Under den perioden var det istället fullt fokus på varuhusexpansion. Numera är det ingen tvekan om att kunderna kräver en lika bra upplevelse online som i varuhusen. Kundresan flyter idag mellan online och varuhus på ett sätt som gör att gränserna är på väg att suddas ut. För att möta kundernas behov jobbar Jula med ständig utveckling av alla olika delar.

På lite längre sikt ska den nuvarande e-handelslösningen fasas ut, men för att på kort sikt göra kassaprocessen online mer strömlinjeformad har Mindius varit delaktiga i ett projekt för att helt ersätta den nuvarande webbkassan.

Projektet har genomförts i nära samarbete med Jula och ett antal andra leverantörer. Jula har haft huvudansvar för UX, flöden samt API-kopplingar mot affärssystem. Mindius ansvar har varit att utveckla en helt ny front-end baserad på React. Denna kommunicerar sedan mot den nuvarande e-handelsplattformen, Episerver.

Fokus har legat på att göra det så enkelt som möjligt för kunderna att genomföra ett köp online. Det fanns ett tydligt potential för att öka konverteringsgrad och kundnöjdhet, men utmaningen var också Julas komplexa struktur för frakter och betalningar baserat på typ av kund och land mm. En annan viktig aspekt är att skapa en ny teknisk arkitektur som är frikopplad från Episerver, så att Jula själva snabbare ska kunna göra anpassningar och tillägg. Inte minst för att kunna genomföra datadrivna förändringar baserade på användartester och mätningar.

Trafiken till den nya webbkassan släpps på gradvis under våren 2020.