Möbelbruket ger stolar nytt liv

Förra veckan lanserades Möbelbrukets nya webbplats som vi på Mindius står bakom. Projektet har pågått i drygt tre månader och har inkluderat hela processen från design till färdig produkt. Webbplatsen blir den nya grunden för Möbelbrukets kommunikation och ska vara en modern plattform för att sälja återbrukade stolar till offentlig miljö.

Möbelbruket är ett miljöprojekt som drivs av IDC West Sweden, finansieras av Västra Götalandsregionen och syftar till att ge nytt liv åt gamla möbler. Projektets främsta uppgift är att minska resursslöseriet och bidra till minskade utsläpp av växthuseffekter vid möbelproduktion. Detta genom att förädla möbler så att de lever vidare i flera generationer, istället för att kasseras.

Vi på Mindius tog några ord med Jenny Ekman, projektledare för Möbelbruket, för att få inblick i hennes tankar om vårt jobb med webben.

Vilka vill ni nå ut till?
– Vår främsta målgrupp är arkitekter som jobbar med stora projekt inom offentlig miljö. Alla våra samarbetspartners är vana med stora projekt inom nyproduktion. Vi riktar oss också till kommuner och andra större verksamheter inom privata näringslivet. Vi vill även fungera som en bra kunskapsbank med goda exempel för den som vill delta och ta del av en miljöriktigt utveckling av offentlig miljö inom hållbar inredning och interiör.

Vad kommer läsarna kunna ta del av?
– Framförallt vårt sortiment som förändras utifrån vad som finns tillgängligt. Vi vet aldrig hur det kommer se ut om någon månad, så hemsidan och vår instagram är till stor hjälp då vi hela tiden måste vara uppdaterade. Här kan läsaren se hur vår arbetsprocess går till och vad det är som gör Möbelbruket unikt. Till exempel strävar vi efter att allt nytt material vi lägger på produkten ska klara Möbelfakta eller Svanen.

Varför valde ni Mindius som leverantör för projektet?
– Mindius har följt oss sedan projektet startade. När något utvecklas i en sån hastighet som ett projekt kan göra där gårdagens nyhet verkligen kan kännas mossig idag så måste alla samarbetspartners vara beredda på föränderliga uppdateringar och tvära kast. Det har varit en förutsättning för oss och det har aldrig varit några tveksamheter hos er på Mindius att vägen är målet och utveckling sker mest hela tiden. Det känns som om det varit utvecklande för båda parter, vilket är ett modigt grepp. Mindius har funktionerna och verktygen och vi måste leverera ett bra innehåll, det kräver ett nära samarbete med högt i tak. Där har vi känt oss trygga med er!

Vilka reaktioner har ni fått på den nya webben?
– Vi har fått väldigt fin respons på både uttryck och funktion! Idag kan det vara svårt att hitta snabba svar på vad en återbrukad stol kan kosta. På vår hemsida kan du göra dina val och sidan räknar ut ett ungefärligt pris direkt, och det tror jag vi är helt unika med.

Nyfiken på resultatet? Du hittar sajten på mobelbruket.se