Lexher valde Mindius för att förvalta deras webb baserad på Django/Wagtail

Lexher är ett IT-konsultbolag som är Red Hat Premier Partner. Verksamheten har stort fokus på utbildning samt konsulting inom Linux och IP-nät. Bolaget hade en webb baserad på Django/Wagtail och letade efter en partner med större resurser som kunde ta över drift och förvaltning. Det var viktigt att den nya leverantören även kunde ta ansvar för helheten i form av design och User Experience (UX).

Vi på Mindius fick förtroendet att ta över och har flyttat in webbplatsen i vårt befintliga miljö på Google Cloud Plattform (GCP). Där använder vi teknik som är serverless i form av Cloud Run vilket innebär minimal administration av infrastruktur och automatisk skalbarhet. Resultatet är mycket god tillgänglighet och driftekonomi för kunden.

Ta över en befintlig webb

Den befintliga koden var välskriven och det behövdes bara några justeringar för att passa in i vårt koncept med automatiska rutiner för återkommande arbete via django-common och js-common. I flytten gjordes även några mindre justeringar i designen för att byta temat från mörkt till ljust.

Efter lansering har vi fortsatt att jobba “under huven” för att förbättra integrationen mot deras kursutbud som hämtas från extern datakälla. Vi ser fram emot fortsatt samarbete och tackar Lexher för förtroendet.