Jula Internal Signage

Jula Signage – Två skärmar på en ljus betongvägg

Jula har de senaste åren haft en fantastisk tillväxtresa. Att hålla alla medarbetare uppdaterade kring vad som händer i företaget kan då bli en utmaning för en snabbt växande organisation. För att snabbt kunna nå ut med aktuell information till alla medarbetare har Jula tillsammans med Mindius valt att skapa ett system för internkommunikation som vi kallar Jula Internal Signage.

Systemet består i nuläget av ett 40-tal skärmar som används för intern kommunikation på Julas huvudkontor och lager i Skara. Det som visas på skärmarna kan liknas vid bildspel som i grunden består av ett valfritt antal webbsidor som redigeras och grupperas via Wagtail. Ett anpassat bildspel styrs sedan till en grupp av skärmar som finns på en viss avdelning i verksamheten.

I systemet finns två typer av sidor. Dels en mall som redaktören kan fylla med valfri information, dels ett antal specialanpassade sidor som visar data och information från Julas affärssystem och e-handel. Det rör sig bland annat om statistik för gårdagens försäljning, nyheter i sortimentet och olika typer av nyckeltal.

I projektet ansvarade Jula för den grafiska designen och Mindius för utveckling och driftplattform. Det har varit mycket spännande att tillsammans med Jula arbeta fram ett helt nytt koncept för internkommunikation. Vi ser nu fram emot att vidareutveckla systemet och införa i andra länder där Jula har verksamhet.