Jula Historia

Jula Historia – En del av tidslinjen

Jula firade 40-årsjubileum 2019 och för att uppmärksamma både stort och smått som hänt under dessa år så skapade vi en webbplats för ändamålet. Det var extra roligt att göra något grafiskt som både ska hänga ihop med varumärket men också särskilja sig från Julas vanliga verksamhet.

Vi utvecklade ett koncept med en tidslinje som ger en bra överblick av resan från Julakapen, en kombinerad vedkap och vedklyv – till en koncern i flera länder och inte bara inom handel utan även fastigheter, finans, logistik och hotell. När besökaren har fått överblicken är det lätt att göra djupdykningar i historier från medarbetarna, läsa om ganska udda och/eller framgångsrika produkter eller se företagets höjdpunkter genom åren.

Webbplatsen finns på fyra språk. Den är byggd med Django/Wagtail och alla sajter nås via samma admin för att det ska vara enkelt för redaktörer att jobba med innehållet. Jula Historia är ett i raden av projekt som vi på Mindius levererat till Jula under några års tid. Förutom webbplatser så har vi även utvecklat ett antal interna och externa system som används inom bland annat e-handel, digital signage och marknadsföring.

Se resultatet här:

Svenska — historia.jula.se

Engelska — history.jula.com

Norska — historia.jula.no

Polska— historia.jula.pl