Vår digitala eventplattform förädlas till Sweden Game Conference 2021

Sweden Game Conference arrangeras av Sweden Game Arena (SGA) och är Europas ledande konferens för blivande och professionella spelutvecklare och startups. I år hölls konferensen för första gången som ett hybridevent, dels fysisk på Arena Skövde samt digitalt via 2021.swedengameconference.se.

Sweden Game Conference kom att hållas enbart digitalt för första gången under 2020 på grund av pandemin. Satsningen på det digitala eventet blev mycket lyckat. Deltagarrekordet för konferensen slogs och deltagare anslöt från hela 55 länder.

Med förra årets lyckade satsning med sig i bagaget önskade Sweden Game Arena återigen att hålla ett digitalt event och hörde av sig till oss på Mindius. Den digitala eventplattformen som vi skapade föregående år fanns redo att återanvändas.

Eventplattformen utvecklades i nära samarbete med SGA och är en unik specialanpassad lösning. Plattformen är byggd i Django och vi använder Wagtail som CMS. I år fanns det tid att lägga till ytterligare funktioner för att underlätta arbetet med innehåll för redaktörerna samt förbättra användarupplevelsen för användarna.

Vår utvecklare Andreas satte även upp en lösning för att synka data från Eventbrite där deltagarna köpt sina biljetter, och möjliggjorde att de snabbt efter sitt köp kunde logga in på konferensen.

Men hur är det att gå på ett digitalt event? För en besökare på det digitala eventet ges möjlighet att:

  • Välja mellan olika livestreams att titta på.
  • Surfa igenom det digitala expot och hitta just de spel du gillar.
  • Besöka spelbolag i expot där de presenterar sig själva och sina spel. Det finns möjlighet att se trailers och ladda ner spel.
  • Se ett live-uppdaterat schema över dagarna.

Självklart kan du ha igång en livestream samtidigt som du klickar dig runt i det digitala expot.

I år gick konferensen av stapeln mellan 14-15 oktober och hade i år 800 besökare, varav 200 av dem deltog digitalt.

Vi på Mindius tycker att det är roligt att få vara med att skapa nya digitala upplevelser, särskilt event som vi ofta förknippar med fysisk närvaro på plats för att kunna delta.

Läs mer om årets konferens hos Sweden Game Arena här och på SGCs egna hemsida swedengameconference.se