Mindius Labs

I vårt dotterbolag Mindius Labs utvecklar vi affärsidéer till digitala produkter och varumärken – antingen i helt egen regi eller i samarbeten med externa partners. Vårt mål är att bolaget ska bli en accelerator för spännande idéer.

Sluta släng. Börja sajkla!

Sajkla är det första externa bolag som Mindius Labs varit med att starta. Tillsammans med Jenny Ekman och Stefan Lundberg såg vi möjligheten att digitalisera marknaden för återbruk av möbler och inredning. Sedan 2019 har vi jobbat med att utforma en hållbar affärsmodell för cirkulära möbelflöden samt utveckla en digital plattform. Idag finns tre grundpelare på plats i form av ett inventeringsverktyg, ett möbelbibliotek samt en bokningsfunktion. Under 2021 skalar vi upp försäljningsarbetet mot kunder med stora möbelinnehav parallellt med fortsatt utveckling av plattformen.

Jenny Ekman – Sajkla

”Det har varit fantastiskt kul att starta upp Sajkla tillsammans med Mindius. Praktisk erfarenhet från företagande och djup kompetens kring digitalisering ger ett starkt bidrag till vårt team."

— Jenny Ekman, Sajkla

Bomatch digitaliserar uthyrningsprocessen

Bomatch är en molnbaserad plattform som gör arbetet med uthyrning av lediga bostäder och lokaler både enklare, snabbare och säkrare. Systemet passar små och medelstora fastighetsägare som inte tillämpar bostadskö – men som gillar ordning och reda.

Mitt Avfall - all info om sophämtningen direkt i mobilen

Har du missat tömningen av dina sopkärl någon gång? Då vet du hur irriterande det kan vara. För att råda bot på detta jobbade vi fram ett förslag på lösning som vi sedan pitchade för det kommunägda avfallsbolaget AÖS. De nappade på idén! Nu finns en app lanserad där kunderna i ett antal kommuner i Skaraborg kan prenumerera på påminnelser direkt i mobilen för just sin adress. Informationen om hämtningsschema, påminnelser och utförda hämtningar synkar vi från systemet Optigon.

Eftersom lanseringen här i Skaraborg blev så lyckad tar vi nu lösningen vidare ut i Sverige och erbjuder den som en egen produkt till andra kommuner och avfallsbolag.

Christer Hedman – kort transparent bakgrund

Behöver du en affärspartner?

Har du en spännande affärsidé som kräver en smart digital plattform för att lyfta? Då kanske vi ska förverkliga den tillsammans!? Vi på Mindius kan gå in med resurser, kompetens och delägarskap för att bygga ett gemensamt varumärke eller bolag.

Christer Hedman
christer.hedman@mindius.se
0706-83 35 33